Ridlägerprospekt

esay-hoppar-2a

Ridsemester 2017 på Västergårds Ridläger 

Västergård ligger på västkusten mellan Halmstad och Falkenberg. Gården är vackert belägen vid havet. Från ridbanan och ridhuset har vi en utsökt vy över havet och över hagarna där hästarna betar.

Västergårds familjeridläger
Dagridläger ordnas under veckorna 26 – 31 för ryttare med eller utan ridvana och i alla åldrar från 7 år.
Lägren pågår måndag-lördag kl 8-14 (lördag till 12) och omfattar 2 ridlektioner per dag. Hästskötsel, hästkunskap, skrittrundor ner till havet, dressyr- och hopptävling, mm ingår också.

 

SRRnyFör boende rekommenderar vi:logo
Ballalyckan, Sönnerstedts tel 0346-40264, ek@sonnerstedt.net
Steninge Vandrarhem, tel 035-52054, www.steningevandrarhem.se
Ugglarps Camping, tel 0346-43889, www.ugglarp.nu
Berte B&B, Ulrika Stenström 070-6580294, www.bertebnb.se

matdags

VÄLKOMMEN TILL VÄSTERGÅRDS RIDLÄGER

Här får du ha en snäll och duktig ponny eller ridhäst att rida och sköta som din egen under hela lägerveckan. Med en bra ridinstruktör har du chansen att förbättra din ridning ordentligt. Vid varje läger finns det plats för 18 deltagare.

Vi träffas kl 8 varje morgon och börjar med att hämta våra hästar från beteshagen till stallet. När vi har ryktat och pysslat om hästarna är det dags för ridlektioner. En grupp rider ut på en skrittrunda ner till havet och en grupp har hästkunskap eller teori. Gruppindelningen görs efter ålder och ridvana.

Sedan byter vi så att alla får vara med på alla sorters lektioner. Det blir 2 ridlektioner på ca 45 min varje dag. Vi tränar dressyr, markarbete, hoppning, barbackaridning, balansövningar, mm. Den dagliga skrittrundan tar ca 45 min. Hästkunskap och teori innebär att lära sig mer om hästskötsel och ridning både teoretiskt och praktiskt.

Vid 11-12-tiden blir det en rast så att man kan äta sin medhavda lunch.

På fredagar har vi inga vanliga lektioner, då är det “tävlingsdag”. I dressyrtävlingen kan man välja bland klasserna LD:1 (skritt och trav), LCD (lite galopp), LC:1, LB:1 och LA:1. I hopptävlingen gäller det att hoppa en bana felfritt och att rida bra. Den som får bäst stilpoäng vinner i sin grupp.

Kl 14 är lägret slut för dagen, hästarna vilar i sina hagar och själv kan du hinna njuta av salta bad eller andra aktiviteter.

 

LÄGERLEDARE
Flera av våra lägerledare återkommer år efter år. Det finns två lägerledrare varje vecka. Lägerledarna leder skrittrundorna, de lär dig att sköta om hästen på rätt sätt. De har också hand om en del ridlektioner, teori och hästkunskap för juniorer. Dessutom har vi en juniorledare varje vecka.

RIDINSTRUKTÖRER
Elin Glamheden, Karolina Persson, Camilla Larsson, Andréa Jacobsson och Siru Kehler delar på jobbet som ridlärare. De har ridlektioner för alla ryttare och teorilektioner för vuxna.

HÄSTAR
Snälla och välridna ponnyer och ridhästar i olika storlekar från ca 105 cm till ca 160 cm och med olika temperament.
Raser: shetlandsponnyer, russ, connemaraponnyer, new forestponnyer, korsningsponnyer, fjordhäst, korsningshästar och halvblodshästar.
Egen häst kan medtagas efter överenskommelse.

FÖRSÄKRINGAR
Vi har ansvarsförsäkring.
Olycksfallsförsäkring ingår i ridavgiften.

AVSLUTNING
På lördagen kl 10 är ryttarnas familj och vänner välkomna att beskåda riduppvisnigen, som markerar slutet på en -som vi hoppas- rolig, härlig och lärorik lägervecka för dig.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

bambi-o-ville-3
Bambi och Ville – blivande lägerhästar

PRIS DAGRIDLÄGER 6 DAGAR
Juniorer (7-18 år)                4100kr/ryttare
Seniorer (över 18 år)           4400kr/ryttare
Ev. boende bokas och betalas direkt till den som ni hyr av.

ONLINE-BOKNING
Följ länken ovan till SRRs hemsida om du vill boka online, glöm inte att betala anmälningsavgiften 600kr så att anmälan blir giltig.

LADDA NER ANMÄLNINGSBLANKETT  anmälan2017 Du kan också ringa eller maila så skickar vi en blankett och lägerprospekt.med posten.
(För att kunna ladda ner anmälan krävs Adobes PDF läsare som kan laddas ner gratis från internet på adobe.com)

BOKNING OCH BETALNING
Bokning sker online genom SRRs hemsida eller genom att ridlägrets anmälningsblankett skickas in med post eller mail.
Samtidigt ska anmälnings-avgiften 600kr/ryttare betalas till vårt bankgiro nr 541-8900.
OBS! Vi skickar inte ut något inbetalningskort.
Anmälan är inte giltig förrän anmälningsavgiften är betald.
Vi skickar därefter en bekräftelse
Resterande ridavgift skall betalas före lägrets början. Du som betalar till vårt bankgiro senast 2 veckor före lägerstarten får dra av 100 kr i rabatt för varje ryttare.

BANKGIRONUMMER  541-8900      

musse-o-ulla-1

VÄLKOMSTBREV
Före lägrets början får Du som anmält Dig ett brev med påminnelse om lägertider mm. Då får Du också en vägbeskrivning, deltagarlista och tips på vad som är bra att ha med sig.

 


 

ARRANGÖR                 Etablerat 1979                 Medlem i SRR        Vi finns på facebook Västergård, Ugglarp    Instagram vastergard_
Västergårds Ridläger – Kerstin och Karl-Gustav Jahn
Västergård 143
311 69 UGGLARP
Telefon 070-2313392, 070-3264739
kerstin@wastadalen.se

VÄLKOMMEN MED DIN ANMÄLAN!