Ridlägerprospekt

 

Ridsemester 2019 på Västergårds Ridläger 

Västergård ligger på västkusten mellan Halmstad och Falkenberg. Gården är vackert belägen vid havet. Från ridbanan och ridhuset har vi en utsökt vy över havet och över hagarna där hästarna betar.

Västergårds familjeridläger
Dagridläger ordnas under veckorna 26 – 31 för ryttare med eller utan ridvana och i alla åldrar från 7 år.
Lägren pågår måndag-lördag kl 8-14 (lördag till 12) och omfattar 2 ridlektioner per dag. Hästskötsel, hästkunskap, skrittrundor ner till havet, dressyr- och hopptävling och clinic med Eamon Hickey ingår också.

 

logoFör boende rekommenderar vi:
 Ballalyckan, Sönnerstedts tel 0346-40264, ek@sonnerstedt.net
Steninge Vandrarhem, tel 035-52054, www.steningevandrarhem.se
Ugglarps Camping, tel 0346-43889, www.ugglarp.nu
Berte B&B, Ulrika Stenström 070-6580294, www.bertebnb.se
Caisa o Göran Bengtsson tel 070-5741222, 070-7178245

 

VÄLKOMMEN TILL VÄSTERGÅRDS RIDLÄGER

Här får du ha en snäll och duktig ponny eller ridhäst att rida och sköta som din egen under hela lägerveckan. Med en bra ridinstruktör har du chansen att förbättra din ridning ordentligt. Vid varje läger finns det plats för 18 deltagare.

Vi träffas kl 8 varje morgon och börjar med att hämta våra hästar från beteshagen till stallet. När vi har ryktat och pysslat om hästarna är det dags för ridlektioner. En grupp rider ut på en skrittrunda ner till havet och en grupp har hästkunskap eller teori. Gruppindelningen görs efter ålder och ridvana.

Sedan byter vi så att alla får vara med på alla sorters lektioner. Det blir 2 ridlektioner på ca 45 min varje dag. Vi tränar dressyr, markarbete, hoppning, barbackaridning, balansövningar, mm. De dagliga skrittrundorna tar ca 45 min. Hästkunskap och teori innebär att lära sig mer om hästskötsel och ridning både teoretiskt och praktiskt.

Vid 11-12-tiden blir det en rast så att man kan äta sin medhavda lunch.

På fredagar har vi inga vanliga lektioner, då är det “tävlingsdag”. I dressyrtävlingen kan man välja bland klasserna LD:1 (skritt och trav), LCD (lite galopp), LC:1, LB:1 och LA:1. I hopptävlingen gäller det att hoppa en bana så bra man kan. Den som får bäst stilpoäng vinner i sin grupp.

Kl 14 är lägret slut för dagen, hästarna vilar i sina hagar och själv kan du hinna njuta av salta bad eller andra aktiviteter.

YOGA
Vecka 31 ordnar vi yoga för ryttare i anslutning till lägerdagen. Även de som inte deltar i ridlägret kan vara med på yogan. Det blir 2 träningar och kostar 200 kr/gång.

LÄGERLEDARE
Nicolina Ledel och Sandra Hallstedt är några av de lägerledare som återkommer år efter år. Det finns två lägerledrare varje vecka. Lägerledarna leder skrittrundorna, de lär dig att sköta om hästen på rätt sätt. De har också hand om en del ridlektioner, teori och hästkunskap för juniorer. Dessutom har vi en juniorledare varje vecka.

RIDINSTRUKTÖRER
Elin Glamheden, Karolina Persson, Emma Mårtensdotter, Andréa Jacobsson och Camilla Larsson delar på jobbet som ridlärare. De har ridlektioner för alla ryttare och teorilektioner för vuxna.

HÄSTAR
Snälla och välridna ponnyer och ridhästar i olika storlekar från ca 105 cm till ca 160 cm och med olika temperament.
Raser: shetlandsponnyer, russ, connemaraponnyer, new forestponnyer, korsningsponnyer, korsningshästar och halvblodshästar.
Egen häst kan medtagas efter överenskommelse.

FÖRSÄKRINGAR
Vi har ansvarsförsäkring.
Olycksfallsförsäkring ingår i ridavgiften.

AVSLUTNING
På lördagen kl 10 är ryttarnas familj och vänner välkomna att beskåda riduppvisnigen, som markerar slutet på en -som vi hoppas- rolig, härlig och lärorik lägervecka för dig.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

PRIS DAGRIDLÄGER 6 DAGAR
Juniorer (7-18 år)                4500 kr/ryttare
Seniorer (över 18 år)           4800 kr/ryttare
Ev. boende bokas och betalas direkt till den som ni hyr av.

ONLINE-BOKNING
Följ länken ovan till SRRs hemsida om du vill boka online, glöm inte att betala anmälningsavgiften 600kr så att anmälan blir giltig.

LADDA NER ANMÄLNINGSBLANKETT  anmälan2019 Du kan också ringa eller maila så skickar vi en blankett och lägerprospekt.med posten.
(För att kunna ladda ner anmälan krävs Adobes PDF läsare som kan laddas ner gratis från internet på adobe.com)

BOKNING OCH BETALNING
Bokning sker online genom SRRs hemsida eller genom att ridlägrets anmälningsblankett skickas in med post eller mail.
Samtidigt ska anmälnings-avgiften 600 kr/ryttare betalas till vårt bankgiro nr 541-8900.

OBS! Vi skickar inte ut något inbetalningskort.
Anmälan är inte giltig förrän anmälningsavgiften är betald.
Vi skickar därefter en bekräftelse

Resterande ridavgift skall betalas före lägrets början. Du som betalar till vårt bankgiro senast 2 veckor före lägerstarten får dra av 100 kr i rabatt för varje ryttare.

BANKGIRONUMMER  541-8900 

VÄLKOMSTBREV
Före lägrets början får Du som anmält Dig ett brev med påminnelse om lägertider mm. Då får Du också en vägbeskrivning, deltagarlista och tips på vad som är bra att ha med sig.

VI FIRAR 40-ÅRSJUBILEUM I ÅR!

Det blir det sista året som vi ordnar ridläger.


ARRANGÖR
Västergårds Ridläger – Kerstin och Karl-Gustav Jahn
Västergård 143
311 69 Ugglarp

Telefon 070-231 33 92, 070-326 47 39

Etablerat 1979                 Medlem i SRR        Vi finns på facebook Västergård,   Instagram vastergard_ Ugglarp

kerstin@wastadalen.se

VÄLKOMMEN MED DIN ANMÄLAN!